Prajitura cu nuci caramelizate si mere

de giorgi in Prajituri, 29 Mar 2012 | 6250 vizualizari

 

Tot vazand prajitura cu nuci caramelizate postata de frumoasa MyCookingLife (si prajitura si fata) m-am gandit sa incerc si eu ceva asemanator.Cum voiam si ceva acrisor prin ea langa acel dulce ,m-am gandit si hai la teaba !

 

INGREDIENTE

Blaturile:
  • 18 linguri cu varf de zahar
  • 9 albusuri
  • trei plicuri zahar vanilinat
  • sare (cate un varf de cutit pentru fiecare blat din 3 albusuri)
  • esenta rom
  • 1/2 lamaie (zeama de la ea)
  • 9 linguri pline cu varf de nuci prajite un pic(cate 3 pentru fiecare blat) si pisate la punga,mai marunt (le punem intr-o punga de plastic,le acoperim cu un prosop si le luam la batut cu toporul de snitele)
Crema 1:
  • un pachet unt
  • 9 galbenusuri
  • 100 gr lapte dulce
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un varf cutit de sare
Crema 2:
  • 1.5 kg mere (acrisoare de preferinta)
  • gris
  • zeama lamaieDecor:
  • o cana de nuci prajite
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci caramelizate si mere:

Blaturile:

Am facut 3 blaturi separate ,din cate trei albusuri si ce mai scrie la ingredinte ,astfel:

Se bat 3 albusuri spuma cu un varf de cutit sare ,apoi se pun pe rand 6 linguri de zahar,batandu-se energic dupa fiecare lingura.Se pune un pic de zeama din lamaie si se mai bate si pe baie marina.Se trage de pe foc ,se bate in continuare ,se incorporeaza esenta de rom si nucile pisate (trei linguri)marunt.

Se intinde in foaie si se coace pe foaie de copt unsa cu unt sau margarina,pusa pe fundul unei tavi , la foc foarte mic .Cam 1/2 ora dureaza.Se dezlipeste blatul cand s-a racit.

Se repeta operatiunea pentru inca doua blaturi.

Crema nr.1:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se fac spuma .Se adauga laptele si se omogenizeaza.Se pune pe baie marina si se amesteca mereu.Nu parasiti locul de munca ,pericol de a se face oua ..omleta cu jumari!!!

Se amesteca pana se face o crema de consistenta unei smantani .Nu insistati sa se ingroase mai mult pentru ca exista pericolul branzirii cremei.

Se lasa la racit.

Untul, la temperatura camerei , se freaca pana se face o crema .Se adauga in el,lingura cu lingura ,crema de galbenusuri .

Crema nr.2:

Merele se spala ,se curata de coaja si se se dau pe razatoare,pe cea cu gauri mai mari un pic,nu pe cea foarte fina.Se pun pe foc si se fierb cu putina zeama de lamaie pana isi lasa zeama proprie .Se pun apoi doua, trei  linguri de gris si se fierb bine.Nu am mai pus zahar pentru ca exista suficient in celelalte.

Asamblarea:

Blatul de bezea se suprapune cu cremele de vanilie si mere .Se termina cu un strat de crema de vanilie peste care se pun nuci prajite si caramelizate pisate mai grosier.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci caramelizate si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere